Dostava

Podjetje OPTIMA solutions d.o.o. bo blago oziroma storitev dostavil v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Hkrati je možen tudi osebni prevzem naročenega blaga na naslovu ponudnika OPTIMA solutions d.o.o., Ukrajinska ulica 24 a, 2000 MARIBOR.

Strošek dostave

Strošek dostave je naveden v tabeli in je odvisen od teže pošiljke in se izpiše v ponudbi oziroma prišteje v spletni košarici pred in ob izdaji naročila. Stroški dostave so enotni za celo Slovenijo.

Za naročila v vrednosti 200,00 € + DDV ali več, je dostava brezplačna in bo tako tudi prikazano v ponudbi oziroma spletni košarici.

Teža od
Teža do
Cena
0
2 kg
4 €
2,01 kg
5 kg
5 €
5,01 kg
10 kg
6 €
10,01 kg
15 kg
7 €
15,01 kg
20 kg
8 €
20,01 kg
25 kg
10 €
25,01 kg
11 €

Čas dostave

Dostava se vrši med tednom po urnikih dostave Pošte Slovenije, ki je različen za različne kraje. Praviloma se blago odpremljeno do 14.00 ure dostavi naslednji delovni dan dopoldan. V soboto pa v dopoldanskem času (če v naslovnem kraju Pošta Slovenije dostavlja ob sobotah) le, če to izrecno zahteva uporabnik in to na naslov, ki je bil vnesen ob oddaji naročila.

Če je naslov za dostavo drugačen kot naslov za račun, je treba takšen naslov dodatno vpisati v obrazcu za naročilo. Če je ob nakupu za način plačila izbrano gotovinsko plačilo ob prevzemu,je treba poskrbeti, da bo imel prejemnik pošiljke pri sebi dovolj gotovine za plačilo odkupnine. V nekaterih primerih je možna tudi dostava izven delovnega časa dostavne službe, možne so tudi dostave ob dogovorjenih urah oziroma dostave po hitrejših dostavnih poteh. O teh možnosti se posvetujte s ponudnikom spletne trgovine Optipos.net, strošek tako dogovorjenih dostav s posebnimi željami se lahko razlikuje od zgoraj navedenih pogojev običajne dostave.

Če prejemnika v času dostave ni na navedenem naslovu za dostavo, bo kurir/dostavljavec pustil sporočilo, na podlagi katerega se dogovorite za ponovno dostavo oziroma prevzem. V primeru da dostavlja pošiljko Pošta Slovenije, pa vas blago čaka za prevzem na najbližji poštni enoti. Za lažje vročanje naročene pošte vam priporočamo, da ob naročilu pustite še telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi.

Hitrost dostave

Kako hitro bo naročeno blago pri vas, je odvisno od številnih dejavnikov. Če je naročeno blago na zalogi v našem skladišču in naročilo oddate na delovni dan do 12. ure, bo blago odpremljeno z naše strani še isti dan, če je na zalogi. Če katerega od naročenih izdelkov nimamo na zalogi, bo vaša pošiljka odpremljena isti dan, ko prejmemo izdelke. Naši komercialisti vas bodo preko e-pošte ali po telefonu obvestili o stanju zaloge in o predvidenem dobavnem roku in o času dostave. Dostavo opravi dostavna služba, običajno naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni.